În curs de procesare

Invata Limba twi

Vrei sa inveti limba twi, dar ce cunosti despre twi?

Twi este dialectul principal al limbii akan, folosit in mare parte de populatia akan.

Poporul akan este un grup etnic din Africa de Vest fiind dominant atât în Ghana cât și în Coasta de Fildeș, și unul dintre cele mai numeroase din regiune, numărând peste 20 de milioane de membri. Akanii vorbesc limbi Kwa, parte a familiei mai mari de limbi Niger-Congo.

Populația care a format mai târziu poporul akan a migrat din Sahel pe coasta de vest a Africii. Regatul Bonoman s-a format în secolul XI ca un stat comercial între akani și vecinii lor, în special cei din Djenné.

O dezvoltare rapida a exploatării aurului a făcut ca akanii să devină foarte bogați și influenți. În timpul imperiului Bonoman, diferite grupuri de akani au migrat în alte zone și au creat numeroase state bazate pe exploatarea aurului și comerțul cu produse agricole. Aceasta a adus bunăstare numeroaselor state akane, iar în final a condus la apariția celui mai puternic imperiu akan, Imperiul Ashanti.

In trecut, Imperiul Ashanti reprezenta o fostă confederație de state formată la sfarsitul sec. XVII care a fost învinsă de britanici în 1896 și anexată coloniei Coastei de Aur Britanice în 1901, astăzi partea centrală a Ghanei.

Republica Ghana (engleză Republic of Ghana) din prezent, este un stat din Africa de Vest. Se învecinează cu Côte d'Ivoire la vest, cu Burkina Faso la nord, cu Togo la est și cu Golful Guineei la sud.

Teritoriul a intrat în secolul al XV-lea sub influență portugheză iar în 1874, Regatul Unit formează o colonie, Coasta de Aur. Odată cu independența statului din 1957, numele de Ghana a fost ales ca referire la Imperiul Ghana ce a existat în vestul Africii în antichitate. (wikipedia)

Resurse pe site-ul nostru:

Limba twi pentru copii

Cursuri limba twi

Dictionare limba twi

Filme in limba twi

Muzica in limba twi

 

Ai nevoie de o traducere autorizata?

www.eurotranslator.ro - Traduceri autorizate, legalizate, apostile, supralegalizari, interpretariat