În curs de procesare

Invata Limba thailandeză

Vrei sa inveti limba thailandeza, dar ce cunosti despre limba si cultura thailandeza?

Limba thailandeză (în ภาษาไทย, phasa thai, însemnând „limba thailandezilor”), este limba națională și oficială a Thailandei și limba maternă a poporului thailandez, grupul etnic dominant din Thailanda. Limba thailandeză este membră a grupului de limbi thai din familia thai-kadai.

Se presupune că familia de limbi thai-kadai își are originea în sudul Chinei, iar unii lingviști au propus legături cu familiile de limbi australoasiatice, australonesiane sau sino-tibetane. Este o limbă tonală și analitică. Combinația de tonuri, o ortografie complexă, semne relaționale și o fonologie distinctivă poate face dificilă învățarea limbii thailandeze pentru vorbitorii de limbi complet diferite și fără legătură cu thailandeza.

Limba thailandeză standard, cunoscută și ca thailandeza centrală sau siameză, este limba oficială a Thailandei, vorbită de aproape 25 de milioane de oameni (1990), inclusiv vorbitorii de limbă thailandeză din Bangkok (acesta fiind considerat un dialect separat). Thailandeza khorat este vorbită de aproape 400.000 de oameni (1984) în Nakhon Ratchasima; ocupă o poziție lingvistică între thailandeza centrală și isan și poate fi considerată o variantă sau dialect al oricăreia dintre acestea.

Alfabetul thailandez derivă din alfabetul khmer (อักขระเขมร), care este modelat după scrisul brahmic din familia indică. Asemănător cum birmanezii au adoptat scrisul mon (care de asemenea are origini indice), thailandezii au adoptat și modificat scrierea khmer pentru a crea propriul lor sistem de scriere. În timp ce cel mai vechi înscris în limba khmer datează din anul 611, inscripțiile în thailandeză incep să apară in jurul anului 1292.

Cu excepția cuvintelor compuse și a cuvintelor de origine străină, majoritatea cuvintelor sunt monosilabice. Din punct de vedere istoric, cuvintele, în cele mai multe cazuri au fost importate din sanscrită și pali; terminologia budistă a fost o bogată sursă de inspirație. De la începutul secolului al XX-lea, limba engleză a avut o mare influență.Thailanda folosește de asemenea ceasul cu șase ore distinctive în loc de 24. (wikipedia)

Resurse pe site-ul nostru:

Limba thailandeza pentru copii

Cursuri limba thailandeza

Dictionare limba thailandeza

Filme in limba thailandeza

Muzica in limba thailandeza

 

Ai nevoie de o traducere autorizata?

www.eurotranslator.ro - Traduceri autorizate, legalizate, apostile, supralegalizari, interpretariat