În curs de procesare

Invata Limba Lituaniana

Vrei sa inveti limba lituaninana. Dar ce cunosti despre limba si cultura lituaniana?

Limba lituaniană (în lituaniană lietuvių kalba [lʲjɛtˈuvu kɐlbɐ]) este o limbă vorbită în majoritate în Lituania și în părți ale Kaliningradului și ale Poloniei. Face parte din ramura baltică a limbilor indo-europene. Este limba oficială a Lituaniei și una din limbile oficiale ale UE. Filologii de renume au convenit că limba lituaniana este limba cea mai veche din lumea de astăzi deoarece este limba utilizată de arieni înainte de evoluția sanscrită.

Limba lituaniană este o limba proto-ariană, și cei mai de renume lingviști au facut cunoscut faptul ca fiind limba nescrisa în Europa pentru mai multe secole. Cu toate acestea, ultimele investigații lingvistice au dovedit cu siguranta că limba lituaniană a fost folosita chiar înainte de epoca creștină, deși este dificil pe cât de departe să se determine aceasta cu orice grad de precizie. 

Mai multe limbi vechi au dispărut mult timp în urmă din cunoștințele omenirii; cu toate acestea, limba lituaniană este ca un vechi monument de marmură albă - acesta încă stand untarnished după mai multe secole de istorie a omului. Morfologia din limba Lituaniană ne dezvăluie clar mai multe mistere istorice neelucidate ale civilizatiei antice.

Orizontul de cercetare al stiintei lingvistice se extinde semnificativ iar cunoștințele omenirii cu un trecut intunecat se largesc. Descoperirea remarcabila a similitudinii dintre limba lituaniană Avesta (persană veche) și sanscrita a deschis noi frontiere în domeniul științei lingvistice. (wikipedia)

Resurse pe site-ul nostru:

Limba lituaniana pentru copii

Cursuri limba lituaniana

Filme in limba lituaniana

Muzica in limba lituaniana

Bucatarie (Arta culinara) lituaniana

Papusi lituaniene

Costume traditionale lituaniene

 

Ai nevoie de o traducere autorizata?

www.eurotranslator.ro - Traduceri autorizate, legalizate, apostile, supralegalizari, interpretariat