În curs de procesare

Invata Limba Hindi

Vrei sa inveti limba hindi. Dar ce cunosti despre limba si cultura hindusa?

Limba hindi (हिन्दी sau हिंदी ) este o limbă indo-europeană, ce este vorbită pe teritoriul Indiei. Vorbitori nativi ai dialectelor Hindi alcătuiesc 41% din populația Indiei. În Constituția Indiei, hindi este una dintre cele două limbi oficiale, engleza fiind cea de-a doua.

În Guvernul Indian Federal mai sunt specificate încă 22 de limbi. Hindi oficială este deseori descrisă ca fiind limba standard, care, împreună cu engleza, este folosită în administarea guvernului central. Limba Hindi oficială mai este și limba oficială a statului Fiji.

Termenul Hindi este unul ce semnifică perspective multiple ale clasificării limbilor; deci trebuie utilizat cu o anumită rezervă. Hindi standard și Urdu standard sunt considerate de lingviști ca fiind derivate din dialectul Khari Boli, hindi fiind sanscritizată iar urdu fiind supusă influențelor limbi persane. Ambele sunt scrise în sisteme diferite (Devanagari respectiv perso-arabă).

In 1947 partitia Indiei transforma Hindustani (Khariboli) in doua dialecte standardizates, Urdu si Standard Hindi. (wikipedia) 

Resurse pe site-ul nostru:

Limba hindi pentru copii

Cursuri limba hindi

Filme in limba hindi

Muzica in limba hindusa

Bucatarie (Arta culinara) hindusa

Ceaiuri indiene (hinduse)

Costume traditionale hinduse

 

 

Ai nevoie de o traducere autorizata?

www.eurotranslator.ro - Traduceri autorizate, legalizate, apostile, supralegalizari, interpretariat