În curs de procesare

Invata Limba egipteana veche

Vrei sa inveti limba egipteana veche dar ce cunosti despre limba si cultura egipteana?

Limba egipteană este limba indigenă din Egipt și o ramură a familiei de limbi afroasiatice. Primele înregistrări scrise în limba egipteană datează aproximativ din 3400 î.Hr., fiind una dintre cele mai vechi limbi cunoscute înregistrate.

Limba egipteană a fost vorbită până în secolul al VII-lea, ca limbă coptă. Limba națională a Egiptului modern este limba egipteană arabă, care treptat, a înlocuit copta în viața de zi cu zi în secolele ce au urmat după cucerirea musulmană a Egiptului. Limba copta este încă folosită astăzi ca limbă liturgică a bisericii copte (monofizite), acesta are doar puțini vorbitori nativi.

 
Cele mai multe texte care au supraviețuit din limba egiptenă sunt în primul rând scrise pe piatră în scriere hieroglifică. Cu toate acestea, în antichitate, majoritatea textelor au fost scrise pe papirusuri perisabile, în scrierea hieratică și (mai târziu) în demotică, care acum sunt pierdute.
 
A fost, de asemenea, și o forma de scriere cursivă hieroglifică utilizată pentru documente religioase pe papirus, cum ar fi Cartea Morților din perioada Ramesside; această scriere a fost mai simplificată decât scrierea cu hieroglife în inscripțiile din piatră, dar nu a fost cursivă ca hieratica, și fără utilizare pe scară largă a ligaturelor. În etapa finală de dezvoltare, alfabetul copt a înlocuit vechiul sistem.
 
Numele nativ pentru scrierea egipteană hieroglifică este sẖ3 n NTR mdw (scriere despre cuvintele zeului). Hieroglifele sunt aranjate în două moduri în textele egiptene: ca ideograme care reprezintă ideea ce se indică prin imagini; și mai frecvent ca fonograme care denotă valoarea lor fonetică. (sursa wikipedia)

Resurse pe site-ul nostru:

Pentru a invata limba egipteana veche

 

Ai nevoie de o traducere autorizata?

www.eurotranslator.ro - Traduceri autorizate, legalizate, apostile, supralegalizari, interpretariat