În curs de procesare

Invata Limba Bulgara

Vrei sa inveti limba bulgara, dar ce cunosti despre limba, cultura si civilizatia bulgara?

Limba bulgară (български език, AFI: [ˈbɤɫɡɐrski ɛˈzik]) este o limbă indo-europeană, care aparține de ramura sudică a limbilor slave, împreună cu macedoneana, sârbo-croata și slovena.

Limba bulgară este foarte asemănătoare cu limba macedoneană. Mulți lingviști consideră că aceasta ar fi de fapt numai o formă scrisă a dialectelor bulgărești sud-vestice (pe când limba bulgărească standardizată a fost alcătuită pe baza dialectelor de la Marea Neagră).

Limba bulgară face parte din uniunea lingvistică balcanică și prezintă mai multe inovații lingvistice care o disting de celelalte limbi slave (în afară de macedoneană), spre exemplu eliminarea declinării nominale, folosirea articolului hotărât enclitic, lipsa formelor de infinitiv și reținerea și dezvoltarea sistemului verbal din slava veche.

Limba bulgara este limba oficială în Bulgaria, fiind vorbită și de comunități din Republica Macedonia, Canada, Grecia, Ungaria, Israel, Republica Moldova, România, Serbia, Turcia, Ucraina și SUA, având un număr total de vorbitori estimat la 9 milioane. Vorbitorii de limbă bulgară se numesc bulgari.
 

Limba bulgară folosește alfabetul chirilic, dar există și un alfabet latin pentru respectarea unor norme de standard internaționale. Bulgara modernă a apărut începând cu sec. al XVI-lea, evoluând din slavonă, și trecând în sec. XVIII-XIX prin modernizări ale gramaticii și sintaxei. (sursa wikipedia)

Resurse pe site-ul nostru:

Limba bulgara pentru copii

Cursuri limba bulgara

Filme in limba bulgara

Muzica in limba bulgara

Bucatarie (Arta culinara) bulgara

Papusi bulgare

Costume traditionale Bulgare

 

Ai nevoie de o traducere autorizata?

www.eurotranslator.ro - Traduceri autorizate, legalizate, apostile, supralegalizari, interpretariat