În curs de procesare

Invata Limba Araba

Vrei sa inveti limba araba, dar ce cunosti despre limba, cultura si civilizatia araba?

Limba arabă (اللغة العربية al-luġatu al-‘arabiyya) este cea mai mare subramură, ca număr de vorbitori, aflată în uz, din cadrul familiei de limbi semitice. Clasificată ca semitică centrală, aceasta este înrudită îndeaproape cu akkadiana,ebraica, aramaica, siriaca, cananeana, feniciana, limbile etiopiene (gheeză, tigrină, tigri, amhară) etc. În momentul de față, araba este limba oficială în Algeria, Arabia Saudită, Bahrain, Comore (alături de alte limbi), Djibuti, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Irak, Kuweit, Liban, Libia, Maroc, Mauritania, Oman, Palestina, Qatar, Siria, Somalia (alături de somaleză), Sudan, Tunisia, Yemen.

Termenul de „arabă” se poate referi atât la araba clasică, la araba literară modernă literară, cât și la numeroasele varietăți locale de arabă cunoscute în mod curent ca arabă colocvială (‘āmiyya sau dāriğa), ceea ce poate da naștere la confuzii.Alfabetul arab este derivat dintr-o formă cursivă a alfabetului nabatean, derivat la rândul său din cel aramaic (din care, prin intermediar fenician, s-au dezvoltat, printre altele, și alfabetele grec, latin, chirilic). Acest alfabet, folosit în secolele al IV-lea - al V-lea d.Hr. de către triburile arabe de la Hirah și ’Anbar, a pătruns în Hiğaz, inclusiv la tribul Qurayš – tribul profetuluiMuhammad – unde a fost introdus de către Harb bin ’Umayyah.

Alfabetul arab s-a dezvoltat, cu precădere, începând cu secolul al VII-lea, odată cu fixarea în scris a textului sacru al religieiislamice, Coranul.
Caligrafia arabă nu s-a demodat așa cum s-a întâmplat cu caligrafia în Europa, ci este încă socotită de către arabi ca fiind o formă majoră de artă; caligrafii sunt foarte respectați în societatea arabă. Fiind cursivă, spre deosebire de scrierea latină, scrierea arabă este folosită pentru a transcrie versete din Coran, hadith-uri, sau pur și simplu proverbe într-o formă artistică. Compoziția este de multe ori abstractă, dar câteodată scrisului i se dă o forma concretă, cum ar fi cea a unei plante, a unui animal, a unei corăbii. (sursa: Wikipedia)

Resurse pe site-ul nostru pentru invatarea limbii arabe puteti gasi aici:
http://www.carti-dictionare.ro/carti-invata-limba-araba.html

Resurse pentru invatarea limbii arabe de catre copii puteti gasi aici:
http://www.carti-dictionare.ro/carti-invata-limba-araba/araba-pentru-copii.html

Filme in limba araba puteti gasi aici:
http://www.carti-dictionare.ro/carti-invata-limba-araba/filme-in-limba-araba.html

Muzica in limba araba puteti gasi aici:
http://www.carti-dictionare.ro/carti-invata-limba-araba/muzica-in-limba-araba.html

Carti de gastronomie araba gasiti aici:
http://www.carti-dictionare.ro/carti-invata-limba-araba/bucatarie-arta-culinara-araba.html

Ceaiuri arabesti gasiti aici:
http://www.carti-dictionare.ro/carti-invata-limba-araba/ceaiuri-arabesti.html

Papusi arabe gasiti aici:
http://www.carti-dictionare.ro/carti-invata-limba-araba/papusi-arabe.html

Costume traditionale specifice culturii arabe gasiti aici:
http://www.carti-dictionare.ro/carti-invata-limba-araba/costume-traditionale-arabe.html

 

Ai nevoie de o traducere autorizata?

www.eurotranslator.ro - Traduceri autorizate, legalizate, apostile, supralegalizari, interpretariat